Calculatorul, prieten sau duşman?


Termenul de dependenţă de internet este unul care

acoperă o varietate de comportamente şi

probleme legate de controlul impulsului.

Voi ce părere aveţi?

Pentru voi calculatorul este prieten sau duşman?

Mai multe detalii despre acest subiect puteţi afla din materialul următor.

Dependenta.de.internet

Advertisements

7 Responses to “Calculatorul, prieten sau duşman?”

 1. Mie internetul mi se pare doar un lucru pe care il folosim cand avem nevoie,doar ca in ziua de azi copii il folosesc pentru alte scopuri cum ar fi sa se joace

 2. Intr-adevar, Miruna,calculatorul poate fi foarte bine folosit si in scopuri educative, pentru pregatirea temelor si nu numai pentru jocuri pe calculator.

 3. Pai ca sa poti obtine un raspuns coerent, sprijinit cu argumente si fapte demonstrate, ar trebui ca .PPS-ul sa contina, in egala masura texte pro si contra, argumentate si rational expuse. Ai pus doar “contra” si posibilele efecte negative care rezulta din utilizarea excesiva a calculatorului si comunicarea online.

  Pentru majoritatea efectelor nefaste se opun o serie de efecte benefice, iar comunicarea, indiferent de cat de devianta ca si fenomen sau interpretabila ca si act social, este ok atata timp cat parametrii sai sunt respectati.

  E o chestie mult mai ampla decat pro/contra si, desigur, exista actualmente o pleiada de filosofi, specialisti in comunicare, psihologi si sociologi care se “bat”, cu argumente rationale, pentru o pozitie mai apropiata de ceea ce numim pozitiv sau negativ in utilizarea calculatorului. Mai mult, ar trebui sa pornesti de la un punct pe care sa-l definesti ca fiind “dependenta de calculator”, iar acel punct sa fie general acceptat de comunitatea stiintifica internationala. Nu e cazul aici.

  Bottom line: statistic vorbind, calculatorul este mai mult prieten decat dusman. Intotdeauna, insa, criteriile de stabilire a efectelor pozitive sau negative vor depinde de varsta, context social, personalitatea fiecarui utilizator in parte si, printre altele, important este scopul.

  Daca decizi sa privesti lucrurile dintr-o singura perspectiva, a relatiilor interumane, calculatorul a ajutat mai putin. Insa vor fi o multime care te vor contrazice pe drept, pentru ca nu exista “o singura fata”, doar bine sau doar rau, niciodata.

 4. Multumim din suflet pentru comentariile dumneavoastra si va mai asteptam cu mare drag pe la noi.

 5. Pentru mine calculatorul e ca un prieten pentru ca poti sa te documentezi sa iei unule lucruri pentru scoala si sa te joci si multe alte chesti…..

 6. Foarte bine, John. Te mai asteptam si cu alte comentarii.

 7. Eu zic asa – caculatorul este bun pentru noi, deoarece ne da informatii noi, putem comunica – si prin telefon cu persoane diferite. Eu il consider prieten, totusi este si dusman, caci daca stam prea mut si cream o dependenta de calculator, ne putem strica vederea sau nu mai putem gandi limpede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: