Ticu Lacatusu, la Piatra-Neamt

Constantin  Lacatusu sau cum i se mai spune, Ticu Lacatusu mi s-a parut o persoana modesta, care cu toate acestea are multa incredere in sine, curajos (doar este primul alpinist roman care a adus Romania deasupra lumii) .

In timp ce escalada muntii, incerca sa ne aduca si noua imagini sau chiar filmari facute pe Everest, „Zeiţa Zăpezilor din Munţi” cum mai era supranumit muntele, unde lainceputuri, numai tibetanii au avut curajul sa se stabileasca.

Pe versanţii îngheţaţi ai muntelui Everest au fost găsite resturi fosilizate de peşti – o dovadă că odinioară, cu milioane de ani în urmă, cel mai înalt munte din lume se afla pe fundul unei mări. Modul în care Everestul s-a deplasat şi s-a ridicat până la două treimi din atmosfera Pământului este doar una dintre poveştile fascinante care sporesc misterul acestei regiuni.

Titlul  filmului  facut de alpinistul roman, Ticu Lacatusu, „Romania deasupra lumii”, mi se pare extrem de relevant pentru continutul acestuia.

Iata ce a declarat Ticu Lacatusu,in cadrul intalnirii cu pietrenii la Festivalul de Piatra.

Nu sunt extraordinar si nu cred in oameni extraordinari. Noi alpinistii ne dorim sa ajungem cat mai sus,pas cu pas. Eu am inceput cu Pietricica, a urmat Ceahlaul si mai apoi Everestul.

Pentru un alpinist sunt mai multe Everesturi. astfel, avem de urcat toata viata, chiar daca viata mai are si coborasuri, nu numai suisuri.

Cat despre relatiile interumane care se stabilesc pe munte, pot sa va spun ca acolo sus se cunosc oamenii cu adevarat, la greu mai mult decat la bine.

In final, marturisesc ca momentan ma gandesc la trei planuri.

1. sa montez filmul cu Groenlanda.

2. sa realizez un muzeu alpin.

3. sa scriu o carte.

In final, nu putem decat sa-i adresam respectele noastre lui Ticu Lacatusu si sa-l asteptam la Piatra-Neamt ca sa-si lanseze cartea mult dorita de dansul si de noi, admiratorii acestui Om intre oameni.

(autori – Miruna Z., clasa a V-a A si Malina Daniela Paun)

4 Responses to “Ticu Lacatusu, la Piatra-Neamt”

  1. I-a placut cuiva???

  2. da mie

  3. Cum sa nu le placa, Miruna? Cu atatea informatii noi … si apoi am uitat sa precizam ca ai obtinut si un autograf de la domnul Ticu Lacatusu.

  4. Si al sotiei, vedeta, Irina Pacuraru.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: