Despre noi

“Valoarea nu asteapta trecerea anilor!”

Noi suntem … haretzii si pentru ca ne numim asa, ne-am gandit sa dam Cezarului ce-i al Cezarului. Deci, sa ne amintim cine a fost cel de la care ne-am luat numele.

Asadar,

Spiru Haret s-a nascut pe 15 februarie 1851 la Putna si a decedat in data de 17 decembrie 1912, la Bucuresti. A fost un renumit matematician român, astronom, pedagog, reformator al învățământului românesc, Ministrul Cultelor și Instrucțiunii Publice, academician.

Spiru_Haret

Ca profesor, Spiru Haret a predat la Universitatea din Bucuresti, la Facultatea de științe, secția fizico-matematici, mecanica rațională, din 1878 până în 1910. La Școala de poduri și șosele Haret a fost numit profesor la anul preparator, predând trigonometria, geometria analitică, geometria elementară plană și în spațiu și geometria descriptivă, până în 1885. Din 1885 și până în 1910 Haret nu a mai predat la Școala de poduri și șosele decât geometria analitică.

Haret a predat, de asemenea, mecanica rațională la Școala de ofițeri de artileri și geniu, din 1881 (data înființării secției de artilerie și geniu) până în 1890.
Profesează până în 1910, când se pensionează, ba chiar și după aceea, până la moarte, ținând prelegeri de popularizare la Universitatea populară. În 1910 publică Mecanica socială, la Paris și Bucuresti, utilizând pentru prima oară, matematica în explicarea și înțelegerea fenomenelor sociale. Din 1879 se face cunoscut drept “om al școlii”, urmând o viață de inspector și de om politic, lucrând în favoarea școlii și a educației. El a fost poate cel mai mare reformator al școlii românesti din secolul al XIX-lea.

Sursa : wikipedia

Advertisements

2 Responses to “Despre noi”

  1. […] Despre noi October 2010 4 […]

%d bloggers like this: